Day: декември 11, 2018

ИНФОРМАЦИЈА ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

За првпат, Министерството за здравство од оваа година обезбеди средства за вложениот труд на приватните специјализанти. Министерството за здравство информира дека обезбеден е Буџет за исплата на стоматолозите специјализанти и средствата се префрлени на Универзитетската клиника за стоматологија. Процедурата за согласноста за вработување со договор на дело, преку кој ќе се исплаќаат приватните специјализанти е […]