Day: декември 12, 2018

ДЕБАТА НА СТРУЧНАТА ЈАВНОСТ, ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ НА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ И ПЕТРОВЕЦ И МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ ЗА ИЗБОРОТ ЗА ЛОКАЦИЈА НА НОВ КЛИНИЧКИ КАМПУС

Министерот за здравство Доц. д-р Венко Филипче, по оддржаната дебата во Собранието на Република Македонија за можните локации за изградба на нов Универзитетски клинички центар, ги повика денеска на средба општините и стручната јавност. Целта на собирот беше да се запознае стручната јавност дека, освен локацијата предвидена со Генералниот урбанистички план на Скопје за потребите […]