Day: декември 20, 2018

ВАКЦИНИТЕ СЕ БЕЗБЕДНИ И СЕ ЕДИНСТВЕНАТА ПРЕВЕНТИВНА МЕРКА СО КОЈА СЕ ЗАШТИТУВААТ ДЕЦАТА ОД МОРБИЛИ (МАЛИ СИПАНИЦИ)

Министерот за здравство Доц. д-р Венко Филипче, д-р Владимир Микиќ од Институтот за јавно здравје, проф. д-р Александра Грозданова, претседателка на Комитетот за имунизација и д-р Лилјана Ристовска-Деспотовска, виш инспектор во Државниот санитарен и здравствен инспекторат, денеска одржаа заедничка прес-конференција, на која информираа дека се преземени итни и неопходни мерки за да се спречи понатамошното […]