Day: декември 26, 2018

ВО СКОПЈЕ НЕВАКЦИНИРАНИ 15 ИЛЈАДИ ДЕЦА НА ВОЗРАСТ ДО 14 ГОДИНИ – АПЕЛ ДО РОДИТЕЛИТЕ НАВРЕМЕ ДА ГИ ЗАШТИТИТАТ СВОИТЕ ДЕЦА

Во Министерството за здравство денеска се одржа прес-конференција по повод актуелната состојба од појава на мали сипаници. По прогласената епидемија на мали сипаници во населба Радишани, општина Бутел и согласно одлуката на Националната комисија за заразни болести при Министерството за здравство, епидемиолошките екипи од Центар за јавно здравје–Скопје во соработка со вакциналните пунктови при здравствените […]