Day: декември 27, 2018

2 ЈАНУАРИ 2019 ГОДИНА – РАБОТЕН ДЕН ЗА ЈАВНИТЕ ЗДРАВСТВЕНИ УСТАНОВИ

Министерството за здравство, информира дека 2 јануари, 2019 година ќе биде работен ден за вработените во јавните здравствени установи во Република Македонија, со цел граѓаните да добијат навремена здравствена заштита и помош. Граѓаните, кои имаат закажано термини за прегледи на овој ден во специјалистичко-консултативни амбуланти, кабинети за снимања и други дијагностички процедури, како и закажаните […]

ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ ЗА СИТЕ ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО

Следната 2019 година ја почнуваме со зголемување на платите за сите здравствени работници во јавното здравство. Оваа година, ја завршуваме со успешни преговори и разговори со Гранковиот синдикат за здравство и Синдикатот на Клинички центар.   Министерството за здравство е во постојана комуникација со синдикатите, а идната година продолжуваме со интензивна соработка. Задоволен здравствен работник […]