Day: декември 31, 2018

КОМПЛЕТНО РЕНОВИРАНИ ОПЕРАЦИОНИТЕ САЛИ НА КЛИНИКАТА ЗА ОРТОПЕДИЈА

Од денеска почнуваат со работа реновираните хируршки сали на Клиниката за ортопедија при Универзитетската клиника за трауматологија, ортопедски болести, реанимација, интензивно лекување и ургентен центар. На Клиниката за ТОАРИЛУЦ е направена комплетна реконструкција на операционите сали по сите светски стандарди.  Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче информираше дека се заменети и надградени сите постојни […]