Day: јануари 5, 2019

ВАКЦИНИТЕ МРП СЕ СО ВАЛИДЕН РОК НА ТРАЕЊЕ

Министерството за здравство информира дека МРП вакцините со кои се вакцинираат децата не се со истечен рок на трање. МРП вакцините Priorix со кои се вакцинираат децата во Скопје и во другите градови од земјава се набавени со тендерот распишан 21.10.2016 година, со склучени договори на 21.03.2017 година. Вакцините кои се во употреба се Priorix, […]