Day: јануари 8, 2019

СИТЕ ДОЗИ ОД МРП ВАКЦИНАТА СЕ СО ДОБАР КВАЛИТЕТ И ОД РЕНОМИРАН ЕВРОПСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче и директорот на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), Ќахил Ибраими на денешната прес-конференција информираа за актуелната состојба со морбили во Скопје и за наодите од извршениот инспекциски надзор во вакциналните пунктови во здравствените домови. Во однос на наодите од вонредниот инспекциски надзор, министерот за здравство Венко Филипче […]