Day: јануари 21, 2019

TAIEX МИСИЈА ОД СЛОВЕНИЈА СО ЕКСПЕРТСКИ ИСКУСТВА ЗА ВОСПОСТАВУВАЊЕ НАЦИОНАЛЕН РЕГИСТАР ЗА РАК

Во рамки на инструментот за техничка помош на Европската Комисија (TAIEX), денеска во Управата за електронско здравство почна тридневна експертска мисија за воспоставување национален регистар за рак, на која предавачи се експерти од Институтот за онкологија од Република Словенија и од словенечкиот национален регистар на рак, кој е еден од најстарите и најквалитетните регистри во […]

КОМПЛЕТНО РЕНОВИРАН ДЕЛ ОД КЛИНИКАТА ЗА ПЛАСТИЧНА И РЕКОНСТРУКТИВНА ХИРУРГИЈА

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче денеска ја посети Универзитетската клиника за пластична и реконструктивна хирургија, каде во тек е реконструкција на одделите за хоспитализација на пациенти при клиниката.  Директорката на Клиниката за пластична и реконструктивна хирургија, д-р Софија Пејкова, изјави дека станува збор за комплетна реконструкција на болничките соби, кујната, сите тоалети и […]