Day: јануари 23, 2019

ПОСТАПКАТА ЗА НАБАВКА НА ЗАШТИТНИ МАСКИ ЗА ЛИЦАТА СО ЗДРАВСТВЕН РИЗИК Е ВО ПОДГОТВИТЕЛНА ПРОЦЕДУРА

Министерството за здравство ја информира јавноста дека е во подготвителна процедура постапката за набавка на заштитни маски, кои бесплатно ќе ги добијат лицата со здравствен ризик. Штом ќе биде завршена набавката, маските ќе бидат поделени на пациентите. Набавката опфаќа 40 илјади специјални маски, кои штитат од ПМ2 и ПМ 10 честичките. Имајќи предвид дека законските […]