Day: јануари 26, 2019

ДОСЕГА ВАКЦИНИРАНИ СЕ 4,328 ДЕЦА СО МРП ВАКЦИНА, РОДИТЕЛИТЕ ДА ГИ ПОЧИТУВААТ ПРЕПОРАКИТЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

Министерството за здравство информира дека денеска (26 јануари 2019 година) до 13:00 часот вакцинирани се 24 деца или вкупно 4 328 деца со МРП вакцини. Во текот на вчерашниот ден на Клиниката за инфективни и фебрилни состојби примен е 19 годишен пациент, префрлен од Клиниката за детски болести, кој добил морбили и е во потешка […]