Day: јануари 28, 2019

НЕМА ДА ДОЗВОЛИМЕ СО ЛАГИ И МАНИПУЛАЦИИ ВМРО-ДПМНЕ ДА ГО НАРУШУВА ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО

Министерството за здравство најостро ги демантира невистините на ВМРО-ДПМНЕ, да престанат да лажат и да ја злоупотребуваат јавноста. Нема да дозволиме со лаги да ја манипулираат јавноста и со тоа да го нарушуваат јавното здравство. Внуката на министерот Филипче е вакцинирана во амбулантата Идадија -МлинБалкан со вакцина ДиТеПер, онаа која и следуваше согласно вакциналниот календар. […]