Day: јануари 30, 2019

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ГИ ПРЕЗЕМА СИТЕ НЕОПХОДНИ МЕРКИ ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ НА СЛУЧАЈОТ СО ШЕЕСЕТ И ЕДНОГОДИШНАТА ЖЕНА, КОЈА ПОЧИНАЛА НА КАРИЛ, ОТКАКО БИЛА ОПЕРИРАНА ОД ПУКНАТ ИЗРАСТОК НА ДЕБЕЛО ЦРЕВО НА КЛИНИКАТА ЗА АБДОМЕН

Наша должност е секогаш транспарентно да ве информираме. По вчерашната објава на порталот „Скопјеинфо“ дека на Клинички починала 50 годишна жена од слепо црево, бидејќи немало слободен болнички кревет, Министерството ги контактираше сите клиники во Клиничкиот центар, по што утврдивме дека таков случај опишан во порталот немало регистрирано на ниту една клиника. Министерството за здравство […]

НА ПОЧЕТОК НА СЕЗОНАТА СО ГРИП, НЕМА ЗАГРИЖУВАЧКИ БРОЈКИ НА ЗАБОЛЕНИ

Министерството за здравство информира дека е намален бројот на заболени лица од сезонски груп, во однос на овој период минатата година. Инаку, минатата недела биле регистрирани вкупно 535 лица со грип, а оваа недела се регистрирани 20 отсто повеќе или 643 новозаболени со грип и заболувања слични на грип. Во Институтот за јавно здравје се пристигнати […]