Day: февруари 11, 2019

КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ СО НОВИ ПРЕПОРАКИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ЕПИДЕМИЈАТА НА МОРБИЛИ (МАЛИ СИПАНИЦИ)

На денешниот состанок на Комисијата за заразни болести при Министерство за здравство донесени се нови дополнителни мерки за заштита на населението од епидемијата на морбили. – Сите родители кои имаат деца со наполнети 6 месеци, а живеат на територијата на градот  Скопје, од утре треба да се јават во најблискиот вакцинален пункт за да ги […]