Day: февруари 27, 2019

ТОЛКУВАЊЕ НА ЗНАКОВЕН ЈАЗИК НА КОНВЕНЦИЈАТА НА ОН ЗА ПРАВАТА НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

За прв пат во Република Македонија, Конвенцијата на Обединетите Нации за правата на лицата со попреченост е достапна на знаковен јазик за лицата со оштетен слух. Со овој чекор, се почитува правото на пристап до информации во пристапен формат, назначено во членот 9 – Пристапност и членот 21 – Слобода на изразување и мислење и пристап до […]

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: КРЕИРАМЕ ФЕР ОПШТЕСТВО ЗА СИТЕ МЛАДИ ЛЕКАРИ, ДА ГИ ВКЛУЧИМЕ НА ПАЗАРОТ НА ТРУДОТ, А СО ТОА И ДА ГИ ЗАДРЖИМЕ ВО НАШАТА ЗЕМЈА

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, учествуваше на конференцијата за јакнење на капацитетите на министерствата за проценка на фискалнoто вилјание врз структурните реформи, која се одржа денеска, во Љубљана, Словенија, во организација на Центарот за обука во финансиите (ЦЕФ). Министерот Филипче беше панелист во сесијата на тема „Интегрирање на структурните реформи во фискална рамка“. […]