Day: март 6, 2019

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА СПЕЦИЈАЛНАТА БОЛНИЦА ЗА ОРТОПЕДИЈА И ТРАУМАТОЛОГИЈА „СВ. ЕРАЗМО“ ОХРИД

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска ја посети ЈЗУ Специјалната болница за ортопедија и трауматологија „Св. Еразмо“ Охрид, каде на 21.01.2019 година се почнати градежни активности за реконструкција и дозавршување на делот на оперативниот блок и интензивната нега. Градежните активности течат според планираната динамика и без застој, во моментот 80% од реконструкцијата е […]

ОПШТАТА БОЛНИЦА ОХРИД ДОБИ ДОНАЦИЈА СПЕЦИЈАЛИЗИРАНО АМБУЛАНТНО ВОЗИЛО

Општата болница Охрид денеска доби донација – специјализирано амбулантно возило. Станува збор за донација обезбедена со проект и организациска поддршка од Руски транс ДОО Охрид и Здружение за еднаква застапеност на лица со посебни потреби во медиумите СОС-Балканмедиа. Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче се заблагодари и истакна дека со оваа донација Општата болница […]