Day: март 19, 2019

ЕДУКАТИВНА ОБУКА ЗА СПРАВУВАЊЕ ПРИ КРИЗНИ СОСТОЈБИ И МАСОВНИ КАТАСТРОФИ

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче денеска ја отвори дводневната едукативна обука за Итна медицинска помош и менаџирање на ресурси, која се организира во рамки на потпишаниот Меморандум за соработка на Министерството за здравство со државата Израел и Фондот за иновации и технолошки развој. Обуката опфаќа над 100 учесници, меѓу кои здравствени работници, припадници на […]