Day: април 4, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: НАШИТЕ ЦЕЛИ СЕ ДОСТАПНА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА ЗА СИТЕ ГРАЃАНИ, ПОДИГНУВАЊЕ НА КВАЛИТЕТОТ НА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА И УСЛОВИТЕ ЗА РАБОТА НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНАТИОТ МЕДИЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска се обрати по повод 7 Април, одбележувањето на Светскиот ден на здравјето, во организација на Македонското лекарско друштво во Холидеј Ин. Мотото на годинешната  кампања е „Здравје за сите“, со акцент на превентивната здравствена заштита. „Примарното здравство е основата на здравствената заштита, тоа е клучна точка за […]