Day: април 15, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ ЈА ОТВОРИ ОБУКАТА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ УСЛУГИ ПРЕКУ ЈАКНЕЊЕ НА КАПАЦИТЕТИТЕ НА ПАТРОНАЖНИТЕ СЕСТРИ ВО ЗДРАВСТВЕН ДОМ ВЕЛЕС

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, утрово во регионалниот едукативен центар во Здравствениот дом Велес ја отвори обуката за унапредување на здравствените услуги преку јакнење на капацитетите на патронажни сестри, во организација на Министерството за здравство, Здружението на медицински сестри, техничари и акушерки и во соработка со Симулацискиот медицински центар на Република Северна Македонија. […]