Day: април 16, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ ОДРЖА РАБОТНА СРЕДБА СО ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА СОЈУЗ НА ДИЈАБЕТИЧАРИ И АСОЦИЈАЦИЈА НА ДЕТСКИ ДИЈАБЕТЕС „БАЛАНСМК“

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, утрово се сретна со претседателот на Сојузот на дијабетичари на Република Северна Македонија, Бојан Киров и претседателката на Асоцијацијата за детски дијабетес „БалансМК“, Нашата Деспотовска-Димитриевска. Минатата година, Министерството за здравство воведе три нови типови инсулин, кои се најнова генерација на лекови, од кои еден е наменет за децата […]