Day: април 17, 2019

ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИ ДЕН НА ХЕМОФИЛИЈА – ИЗГОТВЕНА НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЈА И ОБЕЗБЕДЕНИ НОВИ СОВРЕМЕНИ ФАКТОРИ ЗА КОАГУЛАЦИЈА

Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче денеска учествуваше на одбележувањето Светски ден на хемофилија за подигнување на свесноста за вродени  нарушувања во системот за коагулација. Во рамки на настанот, министерот ги презентираше континуираните напори на Министерството за здравство, за препознавање и подобра дијагностика на пациентите со хемофилија. Според податоците добиени од регистарот од Центарот за […]