Day: април 18, 2019

ОВОЗМОЖУВАМЕ ПОБРЗИ И ПОКВАЛИТЕТНИ ЗДРАВСТВЕНИ УСЛУГИ ЗА ПАЦИЕНТИТЕ, КАПАЦИТЕТОТ НА ИТНАТА ПОМОШ ЗАЈАКНАТ СО 12 НОВИ ВОЗИЛА

Примарната здравствена заштита е основа на здравствениот систем и затоа зајакнувањето на нејзините капацитети е од круцијално значење за подобрување на здравствената заштита на граѓаните во Република Северна Македонија. Со новите 12 возила на Итната медицинска помош, за пациентите овозможуваме неопходната здравствена услуга да ја добијат многу побрзо и таа да биде уште поквалитетна. Дополнително, […]

МЛАДИТЕ ДОКТОРИ  АКТИВНО СЕ ВКЛУЧУВААТ ВО СИТЕ АКТУЕЛНИ И ИДНИ ПРОЦЕСИ ВО ЗДРАВСТВЕНИОТ СИСТЕМ

Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче денеска одржа средба со членови на повеќе здруженија на млади лекари и специјализанти. Во рамки на средбата беше презентиран извештај за актуелната состојба со морбили од професор Александра Грозданова, претседател на Комитет за имунизација, како и д-р Милена Стевановиќ, директор на Клиника за инфективни болести и фебрилни состојби. […]