Day: април 19, 2019

ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА НА НАЦИОНАЛНИОТ КОМИТЕТ И НАЦИОНАЛНАТА КОМИСИЈА ЗА ХЕМОФИЛИЈА И ОСТАНАТИ ВРОДЕНИ НАРУШУВАЊА НА СИСТЕМОТ ЗА КОАГУЛАЦИЈА

Денеска се одржа конститутивна седница на националниот комитет и националната комисија за хемофилија и останати вродени нарушувања на системот за коагулација. На седницата е усвоена десетгодишна национална стратегија за хемофилија и останати вродени нарушувања на системот за коагулација со двегодишен акциски план на Република Северна Македонија.  Истата има за цел да воспостави долгорочна стратегија за […]