Day: мај 4, 2019

ЗА ВРЕМЕ НА ПОСЕТАТА НА ПАПАТА ФРАНЦИСК, КЛИНИЧКИОТ ЦЕНТАР ВО СКОПЈЕ ЌЕ БИДЕ ПРИЛАГОДЕН НА ПОСЕБНИТЕ МЕЃУНАРОДНИ СТАНДАРДИ КОИ СЕ ПРИМЕНУВААТ ВО СИТЕ ЗЕМЈИ КОИ ГИ ПОСЕТУВА ПАПАТА, ПАЦИЕНТИТЕ НЕПРЕЧЕНО ЌЕ ГИ ДОБИЈАТ СИТЕ ПОТРЕБНИ ЗДРАВСТВЕНИ ИНТЕРВЕНЦИИ И СООДВЕТНО ЌЕ ОДГОВОРИ НА СИТЕ ИТНИ МЕДИЦИНСКИ ПОТРЕБИ НА ГРАЃАНИТЕ

Министерството за здравство информира дека за време на посетата на папата Франциск, пациентите од целата држава непречено ќе ги добијат сите потребни здравствени интервенции и со посебен план на министерството, соодветно ќе се одговори на сите итни медицински потреби на граѓаните. Притоа, Клиничкиот центар во Скопје ќе биде прилагоден на посебните меѓународни стандарди кои се […]