Day: мај 20, 2019

СПОРЕД КОМИСИЈАТА ЗА ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА – НЕМА ДИСКРИМИНАЦИЈА СО МЕРКАТА ЗА ЗАБРАНА ЗА ЗАПИШУВАЊЕ И ПРИЕМ НА ДЕЦА КОИ НЕ СЕ ВАКЦИНИРАНИ СО МРП ВАКЦИНАТА

Министерството за здравство ја информира јавноста дека Комисијата за заштита од дискриминација утврди – нема дискриминација со мерката за забрана за запишување и прием на деца кои не се вакцинирани со МРП вакцината, откако било доставено мислење во однос на претставки добиени од граѓани, како и јавно искажани ставови во врска со постоење на наводна […]