Day: мај 23, 2019

РЕГИСТРИРАНИ 105 НОВИ СЛУЧАИ СО МОРБИЛИ, ДОСЕГА ВАКЦИНИРАНИ 27.000 ЛИЦА НИЗ ДРЖАВАТА

Д-р Жарко Караџовски од Институтот за јавно здравје, член на Комисијата за заразни болести во рамки на Министерството за здравство, денеска информираше за актуелната состојба со морбили во државата. „Заклучно со денешниот ден се регистрирани вкупно 105 нови случаи на морбили, од кои 49 во Скопје, а 56 во другите градови низ државата. Вкупно досега […]