Day: јуни 5, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ НА НАСТАН ВО РАМКИ НА ИНИЦИЈАТИВАТА „RIDE4WOMEN“: ЌE ПРОДОЛЖИМЕ ДА ЈА ПОДИГНУВАМЕ СВЕСТА ЗА ВАЖНОСТА НА ПРЕВЕНЦИЈАТА И РАНАТА ДИЈАГНОЗА НА РАК НА ГРЛО НА МАТКА

Министерот за здравство, доц.д-р Венко Филипче денеска присуствуваше на настан во рамки на иницијативата „Ride4Women“, започната од неколку европски лекари, со цел преку возење велосипед на долги патеки да се подигне свеста за важноста на превенцијата и раната дијагноза на ракот на грлото на матката, потребата за подобрување на целокупното здравје, како и зачувување на […]