Day: јуни 6, 2019

СРЕДБА НА ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ, МИНИСТРИТЕ ФИЛИПЧЕ, АДЕМИ, ДЕСКОСКА И ЦАРОВСКА СО ГРУПА РОДИТЕЛИ: ВО ИНТЕРЕС НА ДОБРОТО НА ДЕЦАТА, ПРЕКУ ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ФАКТИ И ДИСКУСИЈА, ЌЕ ГИ ИНФОРМИРАМЕ СИТЕ ГРАЃАНИ ВО ОДНОС НА ВАКЦИНАЦИЈАТА ЗА МАЛИ СИПАНИЦИ

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, заедно со министрите за здравство, за образование и наука, за правда и за труд и социјална политика, односно Венко Филипче, Арбер Адеми, Рената Дескоска и Мила Царовска денеска се сретнаa со група родители коишто не сакаат нивните деца да ја примат вакцината за заштита од вирусите […]

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ ВО ОБИКОЛКА НА КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА: КУМАНОВО ДОБИВА ПОДОБАР УРГЕНТЕН ЦЕНТАР ЗА ПОДОБРИ УСЛОВИ ЗА ПАЦИЕНТИТЕ

Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче денеска ја посети Општата болница Куманово со цел да направи обиколка на комплетно новиот објект на Ургентниот центар во Куманово. Градежните зафати се завршени и наскоро ќе биде пуштен во употреба.  Тој истакна дека оваа установа е исклучително позитивен пример на јавна здравствена установа која во соработка со […]

ЗАВРШЕНА ФАЗАТА ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ ПОНУДИ ВО РАМКИ НА ОТВОРЕНАТА ПОСТАПКА ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ ДОГОВОР ЗА ВОСПОСТАВУВАЊЕ ЈАВНО ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТВО ЗА ИНТЕГРИРАНО МЕНАЏИРАЊЕ СО ИНОВАТИВНИ РЕШЕНИЈА ЗА ХИРУРШКИ ЗАФАТИ И ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА ОД БОЛНИЧКИ ИНФЕКЦИИ – ПРЕТСТОИ ПЕРИОД НА ЕВАЛУАЦИЈА НА ДОБИЕНАТА ДОКУМЕНТАЦИЈА ОД ЗАИНТЕРЕСИРАНИТЕ ЕКОНОМСКИ ОПЕРАТОРИ, СЀ ДО ИЗБОР НА НАЈПОВОЛЕН ПОНУДУВАЧ

Согласно законски утврдените рокови, во врска со отворената постапка за доделување Договор за воспоставување јавно приватно партнерство за интегрирано менаџирање со иновативни решенија за хируршки зафати и здравствена заштита од болнички инфекции, денес до 12:00 часот, преку Електронскиот систем за јавни набавки пристигнаа понуди од два економски оператори. Постапката се спроведува согласно Законот за концесии […]