Day: јули 1, 2019

СЕКОЈ ДЕНАР ОД ЗДРАВСТВЕНИОТ БУЏЕТ Е ПОТРОШЕН ВО ИНТЕРЕС НА ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ И ТРЕТМАН НА ДЕЦАТА

Министерството за здравство, најостро реагира до политичката партија ВМРО-ДПМНЕ за прес-конференцијата на членот на ИК, Игор Николов. Сите искажани наводи се невистинити. Имено, не станува збор за никаков договор со ниту една приватна установа, туку за ангажирање на доктори на Клиниката за детски болести во Скопје. Ангажирани се д-р Христо Сивачев и д-р Цветко Георгиев, […]

ГАЛИЧНИК ВО ЛЕТНИОТ ПЕРИОД ДОБИВА ПАТРОНАЖНА СЛУЖБА ОД ЛЕКАР И МЕДИЦИНСКА СЕСТРА

Министерството за здравство информира дека Галичник од 5 јули добива патронажна служба составена од лекар и медицинска сестра. Во наредните 3 месеци, па се до крајот на летната сезона, овој мобилен сервис ќе ротира секој петок во Галичник од Здравствен Дом Ростуше, во периодот од 09 до 14 часот, во една од просториите во Вила […]