Day: јули 19, 2019

ЗАВРШЕНА Е ПРВАТА ФАЗА ОД РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ОДДЕЛЕНИЈАТА ВО СПЕЦИЈАЛНАТА БОЛНИЦА ПО ХИРУРШКИ БОЛЕСТИ „СВ. НАУМ ОХРИДСКИ“ ВО СКОПЈЕ

Завршена е првата фаза од реконструкцијата на одделенијата во Специјалната болница по хируршки болести „Св. Наум Охридски“ во Скопје (стара градска болница). Реновирањето се одвива во неколку етапи. Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, утрово ја посети болницата и оствари средба со директорот на болницата д-р Иван Спировски. Третиот кат е целосно реновиран, каде […]

ДИСПЕРЗИРАНИОТ СИСТЕМ НА ПАЦИЕНТИТЕ ВО УШТЕ ЧЕТИРИ ДРУГИ ОПШТИНИ, РЕШАВА ДЕЦЕНИСКИ ПРОБЛЕМ СО ЦЕНТАРОТ ЗА ЗАВИСНОСТИ ВО КИСЕЛА ВОДА

Министерството за здравство ја известува јавноста дека се во тек подготовки за дисперзија на дел од пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција од зависности во Центарот во Кисела Вода. Со ова се решава деценискиот проблем со Центарот за зависности во Кисела Вода. Пациентите кои се вклучени во програмата за третман и […]