Day: јули 25, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: СО НАЈНОВИТЕ ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ СЕ МЕНУВААТ УСЛОВИТЕ ЗА РАБОТА НА ДОКТОРИТЕ И СЕ ЕЛИМИНИРААТ ПРЕЧКИ ЗА КОИ ФЕЛАТА СО ГОДИНИ АЛАРМИРАШЕ

Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче денеска одржа прес конференција на која информираше за најновите измени на Законот за здравствена заштита.   -Станува збор за значајни законски измени со кои се менуваат условите за работа на докторите, согласно нивните потреби и барања, а воедно се елиминираат сите пречки за кои докторската фела алармираше со […]