Day: август 1, 2019

ЛЕКОВИТЕ НА РЕЦЕПТ И СПЕЦИЈАЛИСТИЧКИТЕ УСЛУГИ СЕГА ПОДОСТАПНИ ЗА ПАЦИЕНТИТЕ

Владата на Република Северна Македонија, на 148. седница ја усвои Предлог-уредбата за изменување на Уредбата за мрежата на здравствени установи. Со измените на Уредбата се овозможува проширување на мрежата на здравствени установи во делот на аптеките и руралните аптеки, како и во делот на специјалистите на секундарно ниво на здравствена заштита. Ова значи, дека се […]

ВО КЛИНИКАТА „ЖАН МИТРЕВ“ И СЕГА И ПОНАТАМУ ЌЕ СЕ ИЗВРШУВААТ КАРДИОХИРУРШКИ ОПЕРАЦИИ НА ДЕЦАТА, КОИ СЕ НА ТОВАР НА ФОНДОТ СО ЕКСПЕРТИЗА ОД НАШИ ДОКТОРИ И ДОКТОРИ ОД РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Во врска со јавно изнесените информации во повеќе медиуми, Министерството за здравство информира дека досега до нас нема најава за оставки на доктори, но и доколку одредени доктори по сопствена иницијатива сакаат да ја напуштат Клиниката „Жан Митрев“, тоа не значи престанок на спојувањето на експертизите во државно и приватно здравство за унaпредување на квалитетот […]