Day: август 5, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: СЕ УКИНУВААТ КВОТИТЕ ЗА ЛЕКОВИ НА РЕЦЕПТ ВО ТУРИСТИЧКИТЕ МЕСТА – ПРВ ЧЕКОР КОН ЦЕЛОСНО УКИНУВАЊЕ НА КВОТИТЕ

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче во денешната изјава за медиуми информираше дека за месец август ќе бидат укинати квотите во аптеките во регионите на Охрид, Струга, Дојран, околината на Гевгелија и регионот на Ресен. Со оваа одлука, во фази започнува спроведувањето на мрежата за доставување на лекови без квоти и воспоставување на дополнителни […]

ЛАЗАРОПОЛЕ ДОБИ ПАТРОНАЖНА МЕДИЦИНСКА СЛУЖБА, ЖИТЕЛИТЕ ВО ЛЕТНИОТ ПЕРИОД СО ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА ПОБЛИСКУ ДО ДОМОТ

Од први август почна со работа патронажната медицинска служба во с.Лазарополе, која секој четврток, до крајот на летната сезона ќе ротира во овој регион. Лекар и медицинска сестра од Здравствениот дом во Ростуше, еднаш неделно во периодот од 09:00 до 13:30 часот, на жителите ќе им ја пружаат потребната здравствена заштита и нега, во една […]