Day: август 12, 2019

ЗДРАВСТВЕН ДОМ ОХРИД СО НОВО СОВРЕМЕНО ВОЗИЛО ЗА ИТНАТА МЕДИЦИНСКА ПОМОШ

Здравствен дом Охрид набави ново современо амбулантното возило за Итната медицинска помош со комплетна медицинска опрема. Вкупната вредност на возилото изнесува 4.6 милиони денари.  -Работиме на унапредување на примарната здравствена заштита, со подобрување и обновување на медицинската опрема и возниот парк на Итната медицинска помош. Со ова возило ќе ја подигнеме ефикасноста на ПЗЗ, особено […]