Day: август 20, 2019

СПЕЦИЈАЛИСТИТЕ ПО СЕМЕЈНА МЕДИЦИНА ОД ДЕНЕСКА МОЖЕ ДА ПОЧНАТ ПОСТАПКА ЗА ТРАНСФОРМАЦИЈА НА СВОИТЕ ОРДИНАЦИИ ПО ОПШТА МЕДИЦИНА ВО ОРДИНАЦИИ ПО СЕМЕЈНА МЕДИЦИНА

Специјалистите по семејна медицина од денеска можат да почнат постапка за трансформација на своите ординации по општа медицина во ординации по семејна медицина. Со ова се финализираше процедурата почната во февруари годинава, презентирана од министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче на првиот Национален форум за здравство. Ова решение е дел од мерките за унапредување […]