Day: септември 6, 2019

ОТВОРЕН КАРДИОВАСКУЛАРЕН ЦЕНТАР ВО ГРАДСКАТА ОПШТА БОЛНИЦА „8 СЕПТЕМВРИ“

Од денеска во рамките на Градската општа болница „8-ми Септември“ функционира Кардиоваскуларен центар. Центарот свечено беше отворен од страна на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев и Министерот за здравство д-р Венко Филипче. Кардиоваскуларниот центар се отвори токму на патрониот ден на болницата. „Овој центар дефинитивно ќе ги надополни досегашните центри. Најголемиот […]