Day: септември 14, 2019

СО ПОСЛЕДНАТА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА ПОЛИТИЧКАТА ПАРТИЈА ВМРО-ДПМНЕ УШТЕ ЕДНАШ ПОКАЖА ОСНОВНО НЕПОЗНАВАЊЕ НА ПОЗИТИВНИТЕ ЗАКОНСКИ ПРОПИСИ ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Со последната прес-конференција политичката партија ВМРО-ДПМНЕ уште еднаш покажа основно непознавање на позитивните законски прописи во Република Северна Македонија. Во врска со денешната прес-конференција, го потенцираме следното: – Оваа Влада води вистинска грижа за пациентите и ја почна постапката за јавна набавка за изградба на нов Универзитетски Клинички центар, за пациентите да добијат достоинствени услови […]

ВОВЕДУВАЊЕ НА СТАНДАРДИ ЗА КВАЛИТЕТ ВО ИНСТИТУТОТ ЗА ТРАНСФУЗИОНА МЕДИЦИНА ВО СОГЛАСНОСТ СО ПРЕПОРАКИТЕ НА ЕВРОПСКИОТ ДИРЕКТОРАТ ЗА КВАЛИТЕТ ВО МЕДИЦИНАТА И ВОВЕДУВАЊЕ НА НОВ НАЧИН ЗА ПРИБИРАЊЕ НА КРВ Т.Е ЛАДЕН ЛАНЕЦ

Министерот за здравство Венко Филипче, заменикот министер за здравство  Асим Муса, вицепремиерот Бујар Османи и директорите на Институтот за трансфузиона медицина Седула Усеини и Авни Исмаили, денеска ги промовираа реновираните простории на Институтот, со што се овозможи подобри услови за работа и поквалитетни здравствени услуги. Со реновирањето создадени се нови соодветни просторни услови, инсталирана е […]