Day: септември 24, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ НА САМИТОТ ЗА УНИВЕРЗАЛНА ЗДРАВСТВЕНА ПОКРИЕНОСТ НА ГС НА ОН: ДОСТАПНА, КВАЛИТЕТНА И ДОЛГОРОЧНО ОДРЖЛИВА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА СО ГРАЃАНИТЕ ВО ЦЕНТАРОТ НА ЗДРАВСТВЕНИОТ СИСТЕМ Е НАША ДОЛГОРОЧНА СТРАТЕГИЈА

Универзалната здравствена покриеност е главна цел за здравствени реформи во нашата земја, истакна меѓу другото, министерот за здравство, Венко Филипче во своето обраќање на Самитот за универзалната здравствена покриеност на 74-тото Генерално собрание на Обединетите нации во Њујорк. Филипче нагласи дека таа цел произлегува од заедничката визија на Владата на Република Северна Македонија и на […]