Day: септември 29, 2019

ПОД МОТОТО „БИДИ ХЕРОЈ НА СРЦЕТО, ДАЈ ВЕТУВАЊЕ“, ДЕНЕСКА СЕ ОДБЕЛЕЖА СВЕТСКИОТ ДЕН НА СРЦЕТО

Биди херој на срцето дај ветување дека ќе живееш здраво. Под ова мото денеска се одбележа Светскиот ден на срцето. Во Градскиот парк кај Школка, во организација на Институтот за јавно здравје и „ЗДРАВА ИДНИНА“- Здружението за превенција од кардиоваскуларни заболувања, а со поддршка од Министерството за здравство, на присутните граѓани им се одредуваше шеќер […]