Day: септември 30, 2019

ВОВЕДЕН ЦЕЛОСНО НОВ МОДЕЛ ЗА ПРОЦЕНКА НА ПОПРЕЧЕНОСТ – ДЕЦАТА И СЕМЕЈСТВАТА ДОБИВААТ ПОДДРШКА ЗА ДОСТОИНСТВЕНО ДЕТСТВО ВО КОЕ ЌЕ СЕ РАЗВИВААТ И НАПРЕДУВААТ

Заменик министерот за здравство, Асим Муса,  заедно со министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска и министерот за образование и наука, Арбер Адеми, претставникот на УНИЦЕФ Бенџамин Перкс и Британската амбасадорка во Северна Македонија Рејчел Галуеј, денеска го посетија Центарот за функционална проценка и поддршка на деца и млади каде се применува нов модел […]