Day: октомври 8, 2019

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: ВО ТЕК Е ИЗГРАДБА НА НОВА, СОВРЕМЕНА ХИРУРШКА САЛА ВО БОЛНИЦАТА ВО ГЕВГЕЛИЈА

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, вчера ја посети Општата болница со проширена дејност Гевгелија, која е во фаза на подобрување на условите. „Преку ИПА Програмата за погранична соработка соработка со Република Грција тек е изградба на нова, современа хируршка сала во оваа болница. Исто така, во фаза е и комплетно реновирање и преадаптација […]