Day: октомври 12, 2019

ВО ФИНАЛНА ФАЗА Е ИЗРАБОТКА НА НАЦИОНАЛНА ЛИСТА ЗА ТРАНСПЛАНТАЦИИ НА БУБРЕЗИ

Трансплантацијата во земјава е еден од приоритетите на Министерството за здравство и на Владата на Република Северна Македонија. Министерството за здравство е во финална фаза на изработка на Националната листа за трансплантации на бубрези и до крајот на октомври на листата ќе има повеќе од 150 хла типизирани пациенти на дијализа кои имаат потреба од […]