Day: октомври 14, 2019

ВО КЛИНИЧКАТА БОЛНИЦА ВО БИТОЛА РЕАЛИЗИРАНИ 134 ВРАБОТУВАЊА И СЕ РЕКОНСТРУИРА ДНЕВНАТА БОЛНИЦА ВО СЛУЖБАТА ЗА ПЕДИЈАТРИЈА

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска беше во посета на Клиничката болница во Битола, каде одржа работна средба со директорот д-р Зоран Лазаров и заеднички со вработените беше направена обиколка низ одделенијата во установата. „Во Клиничката болница во Битола реализирани се 134 вработувања, а на 13 ангажирани со договор на дело следува постапка […]