Day: октомври 17, 2019

ПЕТТИ КОНГРЕС НА МАКЕДОНСКОТО ЗДРУЖЕНИЕ НА ТРАНСФУЗИОЛОЗИ-ПРИДОНЕС КОН ПОДОБРУВАЊЕ НА ВЕШТИНИТЕ И ВОВЕДУВАЊЕ НОВИ ТЕХНОЛОГИИ

Министерот за здравство, Венко Филипче се обрати на отворањето на Петтиот конгрес на Македонското здружение на трансфузиолози со меѓународно учество, поддржан од Интернационалнато здружение на трансфузиолози и Европската асоцијација за технолошка индустрија, која вклучува дијагностика, медицинска опрема и дигитално здравје.  -Трансфузиолошката дејност има голем општествен интерес за нашата држава, тоа е стратешка дејност која обезбедува […]