Day: октомври 21, 2019

ВОЛОНТЕРИТЕ ОД ЦРВЕН КРСТ ЗА 10 ДЕНА ПОМОГНАЛЕ 3.168 ЛИЦА ПОЛЕСНО ДА СЕ СНАЈДАТ ВО УНИВЕРЗИТЕТСКИТЕ КЛИНИКИ

Министерството за здравство информира дека успешно функционира проектот во соработка со Црвениот крст во кој волонтерите им помагаат на пациентите полесно да се снајдат низ клиничкиот центар, со цел да стигнат до потребната клиника, до соодветната локација, потребното снимање, преглед или анализа. Во изминатите 10 дена дена, од волонтерите побарале помош вкупно 3.168 лица на […]