Day: октомври 25, 2019

ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН ЗА СВЕСНОСТА ЗА ПЕЛТЕЧЕЊЕТО

Заводот за рехабилитација на слух, говор и глас во Скопје го одбележа Меѓународниот ден на свесноста за пелтечење. По овој повод  тие подготвија и поделија флаери со основните информации за пелтечењето и достапноста на логопедскиот преглед и третман. Оваа јавна здравствена установа постои и работи 59 години и во неа успешно се третира овој комплексен […]

ШЕСТИ КОНГРЕС ЗА АНЕСТЕЗИОЛОГИЈА, РЕАНИМАЦИЈА И ИНТЕНЗИВНА НЕГА СО МЕЃУНАРОДНО УЧЕСТВО

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, вчера го отвори Шестиот конгрес за анестезиологија, реанимација и интензивна нега со меѓународно учество, кој овие три денови се одржува во Охрид. „Конгресот е одлична можност да размениме искуства и новини од областа на анестезиологијата, реанимацијата и интензивната нега, како и да ја унапредиме соработката меѓу домашните и […]