Day: октомври 27, 2019

ЗА ПРВПАТ ГРАЃАНИТЕ ИМААТ ДОСТАПНИ ЛЕКОВИ КОН КРАЈОТ НА МЕСЕЦОТ

Граѓаните се задоволни од мерката на Министерството за здравство за укинување на квотите за лекови на рецепт во аптеките ширум целата држава. За првпат, тие имаат достапни лекови кон крајот на месецот. Со укинувањето на квотите го решивме деценискиот проблем со недостигот на лекови.   Во месец август почна првата фаза од укинувањето во аптеките […]