Day: октомври 30, 2019

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ЈА ПОДДРЖУВА АКЦИЈАТА „ЦРВЕН АЛАРМ ЗА ЖЕНСКОТО СРЦЕВО ЗДРАВЈЕ“

Министерството за здравство ја поддржува акцијата „Црвен аларм за женското срцево здравје”, во организација на Универзитетска клиника за кардиологија и со поддршка од Здружението на матични и семејни лекари и Центарот за семејна медицина, со цел превенција на кардиоваскуларните заболувања кај женската популација болести се водечка причина за смрт на глобално ниво. -Болестите на циркулаторниот […]