Day: ноември 4, 2019

ФИЛИПЧЕ: СЕ ВОВЕДУВА НАЈНАПРЕДНА ТЕХНОЛОГИЈА ЗА СКРИНИНГ НА РАК НА ДОЈКА ВО РАНА ФАЗА

Во Клиничката болница Битола, денеска, министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, министерот за локална самоуправа Горан Милевски и директорот на болницата, д-р Зоран Лазаров го пуштија во употреба новиот дигитален мамограф.  -Обезбедивме најсофистициран апарат за дијагностика на рак на дојка, кој денеска се користи во сите современи светски клиники. Дигиталниот мамограф во споредба со  […]