Day: ноември 6, 2019

ЕДНА ГОДИНА НАШИ ИСКУСТВА СО НАЈНОВАТА ИНОВАТИВНА ТЕРАПИЈА ЗА МУЛТИПЛА СКЛЕРОЗА

Државниот секретар во Министерството за здравство, д-р Владимир Милошев, денеска се обрати на прес конференција, во организација на Универзитетската клиника за неврологија и Здружението на невролози, по повод споделување досегашни искуства од најновата иновативна терапија за мултипла склероза достапна во земјата.  Во рамки на своето обраќање, д-р Милошев потенцираше дека Министерството за здравство посветено работи […]

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ ЗА ФАКТОР: ГРАДЕЖНИТЕ ГИГАНТИ ФРАНЦУСКА BOUYGUES И ГЕРМАНСКИ VAMED ВО ТРКА ЗА ИЗГРАДБА НА КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче во интервју за медиумот Фактор изјави дека градежните гиганти кои влегоа во втората фаза од процесот за избор на фирма што ќе го гради новиот Клинички центар во Скопје се две компании германската Vamed и француската Bouygues construction. „Процедурата е во фаза на конкурентен дијалог. Има три фази, […]